top of page

becul inovator Milk Bar

Inovatie nascuta din frustrare

 

Stiai ca compania Milk Bar a fost stabilita intr-o ferma de vaci de lapte dintr-o comunitate mica in Noua Zeelanda?

 

Asta diferentiaza produsele Milk Bar de toate celelalte: totul a fost conceput in ferme, de catre fermieri.

Acesta este motivul pentru care Milk Bar lucreaza atat de bine in ferme peste tot in lume.

Intre anii 70 si anii 80, Ross si Diane McInnes treceau printr-o perioada frustranta in timp ce isi alaptau viteii.

Viteii erau alaptati fie dintr-o hranitoare cu tub, acestia sugand laptele prin tub, fie dintr-o hranitoare ce avea tetina cu flux rapid (normala) sau direct dintr-o galeata.

1. Hranitoare cu tub

Viteii alaptati din hranitoarele cu tub au supt puternic, dar tuburile au fost greu de curatat si s-au desprins des din hranitoare.

2. Hranitoare cu tetina normala

Viteii alaptati prin tetina cu flux rapid au fost usor de antrenat, dar au avut cresteri mici in greutate, multa diaree si au manifestat suptul incrucisat dupa alaptare.

3. Galeti

Viteii alaptati direct din galeata au fost greu de antrenat, au avut diaree in exces si au manifestat suptul incrucisat dupa alaptare.

Aceste hranitoare au solicitat o munca intensa si mult timp, ceea ce nu este practic in sistemul din Noua Zeelanda.

Fatarea in Noua Zeelanda este sezoniera, majoritatea viteilor fiind fatati in termen de 8 sau 10 saptamani. In mod normal, toti viteii sunt alaptati de una sau doua persoane. A fost evident ca sistemele de hranire deja existente nu functionau si ca a fost nevoie de niste hranitoare mai eficiente.

In anul 1989 au fost concepute primele hranitoare pentru grupuri atasabile la gard si folosite intr-o ferma mica de 180 vaci in Northland.

Primele hranitoare gravitationale pentru grupuri. Din intreaga lume. Vreodata.

Milk Bar Mini, acum cunoscut drept galeata cu 5 tetine pentru alaptarea viteilor, a fost prima hranitoare de grup atasabila la grilaj pentru grupurile mici de vitei.

 

Aceasta hranitoare mica a transformat modul in care viteii sunt alaptati peste tot in lume!

De la un inceput modest, acum exista 15 forme si dimensiuni diferite de hranitoare atasabile Milk Bar. Vezi gama completa aici

 

Aceasta inovatie incredibila a dat startul industriei hranitoarelor mobile de vitei. A fost revolutionar sa poti hrani 30 de vitei in acelasi timp!

Hranitoarele mobile Milk Bar au progresat foarte mult pe parcursul a 30 de ani, dar aceasta hranitoare a modelat felul in care fermierii si-au crescut viteii, permitandu-le sa ii alapteze usor si rapid afara.

  

Vezi gama completa de Milk Bar Mobiles aici.

 

Aceste hranitoare au oferit o solutie practica pentru cresterea viteilor, dar au existat in continuare probleme de sanatate pe care fermierii le-au intalnit, cum ar fi diareea nutritionala, cresterile mici in greutate si suptul incrucisat. Aceste trei afectiuni sunt atat de obisnuite incat sunt acceptate ca fiind normale. Pentru o persoana care crestea un numar mare de vitei intr-un interval scurt de timp, aceste probleme trebuiau rezolvate.

Legatura lipsa spre sanatatea viteilor

 

In anul 1989 primele hranitoare Milk Bar aveau atasata o tetina obisnuita disponibila ce nu a fost conceputa pentru alaptarea gravitationala, ci pentru hranitoarele cu tub. Viteii care beau din noile hranitoare gravitationale, beau mult mai repede decat cei alaptati din hranitoarele cu tub. Ca rezultat, viteii alaptati mai repede au avut mai multa diaree nutritionala si au manifestat suptul incruisat dupa alaptare.

 

Observand ca viteii care au baut din hranitoarele mai lente si cu tub sunt sanatosi, s-a constatat faptul ca viteza fluxului de alaptare si actiunea de sugere au un impact direct asupra sanatatii vitelului. Aceasta observatie a fost singurul si cel mai influent factor in cresterea viteilor sanatosi.

 

In anul 1990, fara ajutorul motoarelor de cautare, au inceput cercetarile despre anatomia si sistemul digestiv ale vitelului.

Importanta salivei nu era atat de cunoscuta in acel timp. Se punea mult accent asupra temperaturii laptelui si a igienei, dar foarte putina cercetare concreta despre digestia vitelului sau tehnicile de crestere pentru a rezolva problemele de sanatate ce existau la nivel global.

Provocarea a constat in crearea unei tetine ce alapteaza viteii cu aceeasi viteza cu care sug acestia de la vaca si pe care sa o suga cu putere.

Cu multe testari, erori si semne de intrebare, tetina Milk Bar a luat nastere in anul 1992. Membrana interna opreste viteii din a inghiti repede si a se imbolnavi, iar design-ul gravitational al hranitoarelor usureaza munca.

In anul 1992 a luat nastere tetina Milk Bar, prima si singura tetina globala care cedeaza laptele cu aceeasi viteza ca a unei vaci si face vitelul sa suga cu putere, intr-un mod natural.

Actiunea corecta de supt a tetinei Milk Bar rezulta intr-o productie excelenta de saliva!

 

bottom of page